• image one
  • image two
  • image three
  • image four
  • image five
  • image six

Alles over tapijt of vloerkleed als vloerbedekking

Wat is tapijt?

Tapijt stamt af van het Perzische woord 'tafta' dat letterlijk 'geweven' betekent. In die tijd werden tafta's voornamelijk voor een tafel- en wandkleden gebruikt, pas later begonnen mensen eroverheen te lopen. Dit veranderde nadat de West-Europeanen gingen handelen met de Perzen in de 18e eeuw.
Dit textiel wordt geweven op jute waarop allerlei texturen op geplaatst kunnen worden. Tegenwoordig wordt echter met tapijt, een kleed bedoeld dat kamerbreed gelegd wordt. Meer over écht tapijt, met andere woorden, een vloerkleed. Tapijt, zoals dat doorgaans wordt bedoeld, wordt op dezelfde manier gemaakt (ok ok mechanisch, maar in principe op de zelfde wijze) maar is vaak wat egaler. Al wordt er soms, voor een gebroken effect, meerdere kleuren door elkaar gebruikt. Vloerkleden worden machinaal gemaakt door middel van een techniek 'tufttechniek' genaamd. Deze machines zijn doorgaans 4 à 5 meter breed, hetgeen ook de normale breedtemaat voor vloerkleden is.

Materialen voor tapijt

Los van de juten ondergrond, ook wel drager genoemd, wordt er veelal geweven met wol, katoen, haar, vlas, kunstgaren, polyamide, polyester, polyacryl, polyproyleen, of sisal. Het tapijt heeft andere eigenschappen afhankelijk van het materiaal, het een is zacht, hoogpolig, goed tegen mensen met allergieën, beter vóór mensen met allergieën, lekker voor katten om hun nagels in te zetten, kortom voor iedereen is er wel iets bij. Al met al een stuk zachter dan parket, natuursteen of laminaat.

Waar kan ik tapijten en vloerkleden kopen

LinkOmschrijving
Online Parket Shop tapijtenDe tapijten, van Online Parket Shop zijn hebben allemaal een enkele kleur, wel in verschillende kleuren. Kosten per vierkante meter tussen de 65 en 70 euro.

Hoe tapijt te leggen

todo