• image one
  • image two
  • image three
  • image four
  • image five
  • image six

Alles over lamelparket vloeren

Wat is lamelparket?

Lamelparket bestaat uit twee lagen, de bovenste bestaat uit hardhout dat vastgelijmd wordt op een onderlaag van multiplex (bij voorkeur 1 beuken of hardhout).

Onderdelen van lamelparket

Zoals eerder omschreven, bestaat lamelparket uit 2 lagen hout, de toplaag van hardhout, en onderlaag van multiplex. De toplaag heeft een minimum van 3,6 mm, dikkere toplagen gaan veelal gepaard met een hogere prijs. De onderlaag is doorgaans 14,5 mm dik, verlijmd met watervaste lijm. Bij voorkeur zijn de top- en onderlaag aan elkaar gelijmd met D4 lijm.

Kopen van lamelparket

LinkOmschrijving
Online Parket Shop overzicht van lamelparket Hier maken ze onderscheid tussen 2 parket vloeren, wat grofweg een kwaliteit en fabricage verschil is. Evenredig met de kwaliteit gaat de prijs per vierkante meter van 50 tot 80 euro. Wat de verschillende typen, bijvoorbeeld hd-300-270 betekent dat de plank 27 cm breed is.

Plaatsing van lamelparket

Voor het plaatsen van lamelparket, zie parket leggen.

Vloer leggen

Bij het leggen van de vloer, houd er dan rekening mee dat hout leeft, dus nog wat kan uitzetten. Houd dus 1 à 2 mm ruimte over te houden bij de muren, anders zou het hout later bol kunnen gaan staan, en kraken (bij zwevende vloeren). Deze kier kunt u, bij voorkeur elke dagen later, afplakken met plinten.

Schoonmaken van parket

Bij het schoonmaken van parket is het voornamelijk uitkijken bij wat níet te doen. Alles wat nodig is, is stofzuigen, bezemen en dweilen met een licht vochtige dweil.